Oppskrift: Slik skålder du mandler

Slik skålder du mandler

Når du bruker mandler i matlagingen så kan det være en fordel å ta av skallet, da dette har en bitter bismak. Dette kalles å skålde mandlene, og da sitter du igjen med en søt og marsipanaktik smak.

Hvordan lage Slik skålder du mandler:

Det er veldig enkelt å skålde mandler, og det hele er gjort iløpet av 15 minutter.

 

  1. Kok opp vann i en kjele
  2. Ta kjelen av platen, og ha mandlene i det varme vannet
  3. La mandlene godgjøre seg i vannet i rundt 10 minutter, til skallet har løsnet slik at du enkelt kan ta det av mandlene.
  4. Legg de ferdig skåldet mandlene i en kjøkkenhånkle for å tørke de
Tips: Mange sier at du skal gi mandlene et oppkok. Dette anbefaler ikke vi da dette kan gi missfargin, og gjøre mandlene seige.

Ingredienser

Print Friendly
Del oppskriften med andre :)

Har du laget denne retten, eller har forslag til forbedringer? Gi en karakter under, og legg gjerne igjen en kommentar.
VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kommentarer

Legg igjen en kommentar






Om

Er du glad i å lage mat? Trenger du matoppskrifter, eller generelle tips og inspirasjon i matlagingen så er matmonster.no den perfekte siden for deg.

Matbloggtoppen

Forretter

Russisk / Polsk Salat

Middager

Hvordan steke indrefilet av svin i stekeovn
Kalkun – Oppskrift fra Hellstrøm
Pasta Pancetta alla Carbonara
Svineribbe – Oppskrift fra Hellstrøm
Pinnekjøtt – Oppskrift fra Hellstrøm

Desserter

Slik lager du krumkaker (video)
Pikekyss
Hjemmelaget Sjokolademousse
Suksessterte
Brownies
banner