Oppskrift: Pizzaboller

Pizzaboller tar den tradisjonelle pizzaen et steg videre, og er superenkelt å lage. Pizzaboller er genialt å ha som nistemat, eller som fredagskos.

Hvordan lage Pizzaboller:
  1. Smelt smør og ha i vann. Varm til ca 37 grader (lunket) og rør ut gjæren.
  2. Tilsett hvetemel og salt, og bland godt sammen for hånd.
  3. Sett deigen til heving og la den heve i  30 minutter.
  4. Spre litt mel utover benken, og del deigen i to og kevl ut hver del.
  5. Stek kjøttdeig og bland tomatsaus i, har du løk så tar du denne i også.
  6. Fordel kjøttdeigen jevnt utover deigen.
  7. Rull deigen sammen til to pølser. Del hver pølse i 15 like store biter.
  8. Legg pizzabollene på et stekebrett med bakepapir.
  9. Strø raspet ost på toppen.
  10. Dekk pizzabollene til med et hånkle og la dem heve i  30 minutter.
  11. Stek ved 230 grader i 10-15 minutter.
Pizzaboller, 4.4 out of 5 based on 17 ratings

Ingredienser

Deigen:
6 dl vann
50 g gjær
1 ts salt
5 ss smør
16 dl hvetemel
(Dette gir ca 30 pizzaboller)

Fyll:
800 g karbonadedeig/kjøttdeig
tomatsaus
1 løk
raspet hvitost
Print Friendly
Del oppskriften med andre :)

Har du laget denne retten, eller har forslag til forbedringer? Gi en karakter under, og legg gjerne igjen en kommentar.
VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 4.4/5 (17 votes cast)

Kommentarer

Legg igjen en kommentar






Om

Er du glad i å lage mat? Trenger du matoppskrifter, eller generelle tips og inspirasjon i matlagingen så er matmonster.no den perfekte siden for deg.

Matbloggtoppen

Forretter

Russisk / Polsk Salat

Middager

Hvordan steke indrefilet av svin i stekeovn
Kalkun – Oppskrift fra Hellstrøm
Pasta Pancetta alla Carbonara
Svineribbe – Oppskrift fra Hellstrøm
Pinnekjøtt – Oppskrift fra Hellstrøm

Desserter

Slik lager du krumkaker (video)
Pikekyss
Hjemmelaget Sjokolademousse
Suksessterte
Brownies
banner