Oppskrift: Pinnekjøtt – Oppskrift fra Hellstrøm

Pinnekjøtt – Oppskrift fra Hellstrøm

Pinnekjøtt er for mange den ultimate julemiddagen, og det finnes like mange måter å lage pinnekjøtt på som det er stolte fedre her i landet. Denne oppskriften er oppskrift på pinnekjøtt fra Eyvind Hellstrøm.

Hvordan lage Pinnekjøtt – Oppskrift fra Hellstrøm:

Pinnekjøttet må legges i vann for at kjøttets riktige struktur skal komme tilbake. Her kan det holde med tolv timer, men optimalt så lar du den ligge et døgn.

Buljongen

  1. Kutt opp og rens løken, gulrøttene, purreløken og sellerien.
  2. Legg alt sammen med laurbærbladene, sort pepper, einebær, timian og en knivspiss kajennepepper i en kjele med 5 liter vann og la det koke en time.
  3. Sil av alt, slik at du kun sitter igjen med en fin buljong.
  4. Kok så pinnekjøttet i buljongen, og sørg for at alt kjøttet er dekket med veske. La det koke i en time.

Kålrabbistappe

  1. Rens kålrabien og kutt den opp i terninger.
  2. Kok terningene i saltet vann til de er møre.
  3. Legg kålrabbien i en kjøkkenmaskin sammen med 250 g smør, og kjør det sammen til en fin pure. Smak til med salt og pepper.

Sausen

  1. Kok opp litt (1 dl) vann i en kjele og visp inn ca 250 gram smør. (skal bli tykt flytende smør)
  2. Visp inn hakket gressløk eller persille i sausen.
Video fra Jul med Hellstrøm – Pinnekjøtt

Pinnekjøtt - Oppskrift fra Hellstrøm, 3.3 out of 5 based on 6 ratings

Ingredienser

3 kg pinnekjøtt (saltet, røkt og tørket)
1 bunt persille eller gressløk
1- 1,5kg kålrabi
500g smør


Grønnsaker til Buljong:
3 stk. Gulrøtter
3 stk løk
½ selleri
1 stk purreløk
5 stk laurbærblad
1 kvist timian
15 stk einerbær
½ ts malt hvitt pepper
1 knivspiss kajennepepper
Print Friendly
Del oppskriften med andre :)

Har du laget denne retten, eller har forslag til forbedringer? Gi en karakter under, og legg gjerne igjen en kommentar.
VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 3.3/5 (6 votes cast)

Kommentarer

3 Kommentarer to “Pinnekjøtt – Oppskrift fra Hellstrøm”

  1. BallerinaStina
    December 19th, 2013 @ 7:15 pm

    Kan man bruke pinnekjøtt som ikke er røkt? Bare saltet.

    VA:F [1.9.15_1155]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Matmonsteret
    December 23rd, 2013 @ 10:43 am

    Ja, det skal det ikke være noe forskjell på, iforhold til oppskriften 🙂

    VN:F [1.9.15_1155]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Odd Ragnar
    November 22nd, 2014 @ 1:37 pm

    Hellstrøm er den beste, kan brukes til røkt og urøkt
    Nam, Nam

    VA:F [1.9.15_1155]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Legg igjen en kommentar






Om

Er du glad i å lage mat? Trenger du matoppskrifter, eller generelle tips og inspirasjon i matlagingen så er matmonster.no den perfekte siden for deg.

Matbloggtoppen

Forretter

Russisk / Polsk Salat

Middager

Hvordan steke indrefilet av svin i stekeovn
Kalkun – Oppskrift fra Hellstrøm
Pasta Pancetta alla Carbonara
Svineribbe – Oppskrift fra Hellstrøm
Pinnekjøtt – Oppskrift fra Hellstrøm

Desserter

Slik lager du krumkaker (video)
Pikekyss
Hjemmelaget Sjokolademousse
Suksessterte
Brownies
banner