Oppskrift: Nøttetopper

Nøttetopper (nøttekaker) er den perfekte julekaken til de som ikke tåler hvetemel. Den er kun laget med eggehviter, nøtter og farin.

Hvordan lage Nøttetopper:
  1. Mal hasselnøttene på en kvern.
  2. Pisk eggehvitene stive.
  3. Vend inn hasselnøttene forsiktig, og deretter ha i kanel og farin.
  4. La små topper med en spiseskje på en plate kledd i bakepapir.
  5. Hvis du ønsker, så pynter du hver topp med en hel nøtt.
  6. Stekes midt i ovnen ved 225º i ca. 10 min.
  7. Avkjøles før de oppbevares i en kakeboks. Kan også fryses.
Nøttetopper, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Ingredienser

(25 stykker) 200 g hasselnøtter
3 eggehviter
1 ts kanel
170 g farin
Print Friendly
Del oppskriften med andre :)

Har du laget denne retten, eller har forslag til forbedringer? Gi en karakter under, og legg gjerne igjen en kommentar.
VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)

Kommentarer

Legg igjen en kommentar






Om

Er du glad i å lage mat? Trenger du matoppskrifter, eller generelle tips og inspirasjon i matlagingen så er matmonster.no den perfekte siden for deg.

Matbloggtoppen

Forretter

Russisk / Polsk Salat

Middager

Hvordan steke indrefilet av svin i stekeovn
Kalkun – Oppskrift fra Hellstrøm
Pasta Pancetta alla Carbonara
Svineribbe – Oppskrift fra Hellstrøm
Pinnekjøtt – Oppskrift fra Hellstrøm

Desserter

Slik lager du krumkaker (video)
Pikekyss
Hjemmelaget Sjokolademousse
Suksessterte
Brownies
banner