Oppskrift: Lussekatter

Lussekatter

13. desember hvert år så er det Lucia-feiring, og da må du selvfølgelig ha lussekatter. Denne oppskriften gir deg 30 gode hjemmelagde lussekatter, som barna kommer til å elske.

Hvordan lage Lussekatter:

I denne oppskrifta så kan du lage lussekatter (eller Luciaboller) med gurkemeie, istedenfor safran.

  1. Smelt smøret, og tilsett all melken. Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut i litt av melka. Når gjæren er godt blandet ut tilsetter du resten av væsken.
  2. Rør i sukker, salt, kardemomme, safran (eller gurkemeie) og mel. Du trenger ikke å bruke alt av melet, så her må du ha i til deigen er passe fast. La deigen heve under plast på et lunt sted til dobbel størrelse. (ca 30 minutter)
  3. Sett stekeovnen på 250 °C. Ta fram stekeplater og legg på bakepapir.
  4. Strø litt mel på bordet, og elt deigen godt. Del deigen i biter og trill dem til lange fingertykke pølser. Del den inn i c30 biter. Form ulike lussekatter. Dette er et perfekt tidspunkt å få hjelp av barna. Her er det kun fantasien som setter begrensinger.
  5. Legg de lussekattene på stekeplaten og la dem heve under plast på et lunt sted i 15 minutter.
  6. Pensle lussekattene med egg som du har vispet sammen og pynt med rosiner. Stek lussekattene i 5 – 8 minutter midt i ovnen. La de avkjøles litt på rist før servering. De smaker aller best litt lunkne.

Tips: Bruker du safran så trenger du ikke kardemomme, men bruker du gurkemeie, så kan du med fordel bruke kardemomme for å få en bedre smak.

Ingredienser

150 g meierismør
5 dl Hel-melk
50 g gjær
1 g safran (evt. 1/2 ts gurkemeie)
150 g sukker
½ ts salt
2 ts kardemomme
13 dl hvetemel

Pensling og pynt: 1 sammenvispet egg
1 dl rosiner
Print Friendly
Del oppskriften med andre :)

Har du laget denne retten, eller har forslag til forbedringer? Gi en karakter under, og legg gjerne igjen en kommentar.
VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kommentarer

Legg igjen en kommentar






Om

Er du glad i å lage mat? Trenger du matoppskrifter, eller generelle tips og inspirasjon i matlagingen så er matmonster.no den perfekte siden for deg.

Matbloggtoppen

Forretter

Russisk / Polsk Salat

Middager

Hvordan steke indrefilet av svin i stekeovn
Kalkun – Oppskrift fra Hellstrøm
Pasta Pancetta alla Carbonara
Svineribbe – Oppskrift fra Hellstrøm
Pinnekjøtt – Oppskrift fra Hellstrøm

Desserter

Slik lager du krumkaker (video)
Pikekyss
Hjemmelaget Sjokolademousse
Suksessterte
Brownies
banner