Oppskrift: Krumkaker

Krumkaker

Krumkaker er kanskje en av de mest kjente, og mest spiste av julekakene. Men selv om mange forbinder krumkaker med jul, så serveres de året rundt flere steder i Norge. Denne oppskriften gir deg 35 krumkaker.

Hvordan lage Krumkaker:
  1. For å lage krumkaker så trenger du et krumkakejern, og en krumkakepinne.
  2. Lag eggedosis av eggene og sukkeret. Rør i smør, mel og kardemomme. La røren svelle i ca. 1 time.
  3. Legg på en teskje med røre midt på det varme krumkakejernet. Kakene skal stekes gyllengule med svak varme.
  4. Form til kremmerhus rundt en krumkakepinne raskt mens kaken fremdeles er varm. Dersom du vil forme kakene til strull (et rett rør) bruker du en pinne og ruller kaken rundt. Du kan også eksperimentere litt og legge kakene over en kopp, slik at de former seg som en liten skål, perfekt til å fylle med multekrem.
  5. Når krumakene har avkjelt seg oppevarer du de i en tett boks.

Tips: Server med hjemmelaget multekrem som deilig dessert etter en god middag.

Ingredienser

4 egg
250 g sukker
250 g meierismør , smeltet
250 g hvetemel
½ ts malt kardemomme (valgfritt)
Print Friendly
Del oppskriften med andre :)

Har du laget denne retten, eller har forslag til forbedringer? Gi en karakter under, og legg gjerne igjen en kommentar.
VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kommentarer

Legg igjen en kommentar






Om

Er du glad i å lage mat? Trenger du matoppskrifter, eller generelle tips og inspirasjon i matlagingen så er matmonster.no den perfekte siden for deg.

Matbloggtoppen

Forretter

Russisk / Polsk Salat

Middager

Hvordan steke indrefilet av svin i stekeovn
Kalkun – Oppskrift fra Hellstrøm
Pasta Pancetta alla Carbonara
Svineribbe – Oppskrift fra Hellstrøm
Pinnekjøtt – Oppskrift fra Hellstrøm

Desserter

Slik lager du krumkaker (video)
Pikekyss
Hjemmelaget Sjokolademousse
Suksessterte
Brownies
banner