Oppskrift: Hvordan steke indrefilet av svin i stekeovn

Indrefilet er kjent for å være mørt, men det kommer ikke av seg selv. Det er ikke vanskelig å få mørt kjøtt ved steking av ovn, men det er et par ting som er greit å gjøre.

Hvordan lage Hvordan steke indrefilet av svin i stekeovn:

1. Krydre indrefileten med salt og pepper (evt annet krydder eller marinade om du vil)
2. Forvarm ovnen til 140 grader
3. Stek indrefileten på sterk varme i en stekepanne på hver side i noen få minutter for å få en litt gyllen farge.
4. Legg indrefileten i en ildfast form og sett den midt i stekeovnen. Stekes i ca. 25 minutter
5. Ta ut indrefileten og sjekk om den er stekt ferdig. (skal være litt rosa)
6. Skru opp ovnen til 200 grader og stek i ytterlige 5 minutter hvis det ønskes litt ekstra stekt.

Tips: Har du steketermometer så kan det brukes. ved 70 grader så er ytrefileten rosa, men ferdig. Hvis den ønskes gjennomstekt skal den holde 76 grader. La fileten hvile i 5 minutter på kjøkkenbenken før servering.

Ingredienser

Beregn rundt 200 gram indrefilet per person
Print Friendly
Del oppskriften med andre :)

Har du laget denne retten, eller har forslag til forbedringer? Gi en karakter under, og legg gjerne igjen en kommentar.
VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kommentarer

Legg igjen en kommentar






Om

Er du glad i å lage mat? Trenger du matoppskrifter, eller generelle tips og inspirasjon i matlagingen så er matmonster.no den perfekte siden for deg.

Matbloggtoppen

Forretter

Russisk / Polsk Salat

Middager

Hvordan steke indrefilet av svin i stekeovn
Kalkun – Oppskrift fra Hellstrøm
Pasta Pancetta alla Carbonara
Svineribbe – Oppskrift fra Hellstrøm
Pinnekjøtt – Oppskrift fra Hellstrøm

Desserter

Slik lager du krumkaker (video)
Pikekyss
Hjemmelaget Sjokolademousse
Suksessterte
Brownies
banner