Oppskrift: Fastelavensboller med vaniljekrem

Fastelavensboller med vaniljekrem

De færreste vet nok hva Fastelaven egentlig er, men de fleste vet at når det er så skal det spiser fastelavensboller, og da gjerne med vaniljekrem.

Hvordan lage Fastelavensboller med vaniljekrem:

Fastelavn (fastelaven) kommer av det middelnedertyske ordet vastel-avent, og brukes om de tre dagene før fastetiden, den romersk-katolske kirkens fasteperiode på 40 dager før påske (ikke medregnet søndager). Fastelaven faller på søndag 10. februar i 2013, og på søndag 2. mars i 2014.

  1. Smuldre sammen smøret og mesteparten av hvetemelet, enten for hånd eller i en en maskin. Det kan være greit å la noe av melet være igjen, slik at du kan tilpasse den senere. Ha i sukker, bakepulver, salt og tørrgjæren. Hvis du benytter ferskgjær, så må du smuldre den opp og rører ut i melken først. Tilsett melken mens mikseren går på middels hastighet. Deigen eltes så til den blir glatt og blank.
  2. Nå skal bollene forheves. Legg et kjøkkenklede over bollen med deigen og la den heve på et lunt og varmt sted i omlag 45 minutter. Nå kan du ta frem bakepapir og stekebrett.
  3. Ha litt hvetemel på bordet, og del opp deigen i 20 like store deler. Nå skal du rulle de runde og fine, og legge de på stekeplata.
  4. La fastelavensbollene heve i 30 minutter med et kjøkkenklede over. Sett stekeovnen på 225 grader. Pensle bollene med eget som er lett vispet sammen. Stek bollene i rundt 12-14 minutter til de er gylne.
  5. Nå skal vanlige boller forvandles til fastelavensboller. Del alle sammen i to, og grav litt av bunnen ut. Legg i krem som er pisket stivt med sukkeret.

Ingredienser

Bollene:
100 g romtemperert smør
575 g hvetemel
90 g sukker
½ ts bakepulver
¼ ts salt
1 pk gjær for søte deiger
3 ½ dl lunken melk
1 egg til pensling av bollene

Krem
1/3 liter kremfløte
3 ss sukker
Print Friendly
Del oppskriften med andre :)

Har du laget denne retten, eller har forslag til forbedringer? Gi en karakter under, og legg gjerne igjen en kommentar.
VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kommentarer

Legg igjen en kommentar


Om

Er du glad i å lage mat? Trenger du matoppskrifter, eller generelle tips og inspirasjon i matlagingen så er matmonster.no den perfekte siden for deg.

Matbloggtoppen

Forretter

Russisk / Polsk Salat

Middager

Hvordan steke indrefilet av svin i stekeovn
Kalkun – Oppskrift fra Hellstrøm
Pasta Pancetta alla Carbonara
Svineribbe – Oppskrift fra Hellstrøm
Pinnekjøtt – Oppskrift fra Hellstrøm

Desserter

Slik lager du krumkaker (video)
Pikekyss
Hjemmelaget Sjokolademousse
Suksessterte
Brownies
banner