Oppskrift: Brune pinner

Brune pinner (også kalt colakaker) er mange barns favorittjulekake, og det med god grunn. Med den søte karamellsmaken, og knasende teksturen så er dette en sikker vinner. Denne oppskriften gir ca 40 colakaker, eller brune pinner om du vil.

Hvordan lage Brune pinner:
  1. Rør smør og sukkert godt sammen
  2. Bland i resten av ingrediensene i deigen
  3. Elt deigen og del den inn i 6 emner
  4. Trill pølser og trykk dem litt flate på stekeplaten
  5. Pensle de med egg, dryss på mandler og sukker
  6. Stek de midt i ovnen i 175 grader og 10 minutter
  7. Når du har tatt ut kakene skjærer du skrå smale pinner på rundt 2 cm breie mens de fortsatt er varme
Brune pinner blir også kalt kolakaker eller colakaker.

Ingredienser

200 g smør
200 g sukker
1 eggeplomme
1 ss lys sirup
1/2 ts malt kanel
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
300 g hvetemel

Pensling:
1 sammenvispet egg
1 dl perlesukker
1 dl hakkede mandler
Print Friendly
Del oppskriften med andre :)

Har du laget denne retten, eller har forslag til forbedringer? Gi en karakter under, og legg gjerne igjen en kommentar.
VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kommentarer

Legg igjen en kommentar






Om

Er du glad i å lage mat? Trenger du matoppskrifter, eller generelle tips og inspirasjon i matlagingen så er matmonster.no den perfekte siden for deg.

Matbloggtoppen

Forretter

Russisk / Polsk Salat

Middager

Hvordan steke indrefilet av svin i stekeovn
Kalkun – Oppskrift fra Hellstrøm
Pasta Pancetta alla Carbonara
Svineribbe – Oppskrift fra Hellstrøm
Pinnekjøtt – Oppskrift fra Hellstrøm

Desserter

Slik lager du krumkaker (video)
Pikekyss
Hjemmelaget Sjokolademousse
Suksessterte
Brownies
banner